Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Hleb sa mladim belim lukom i sirom

Hleb sa mladim belim lukom i sirom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Hleb sa mladim belim lukom i sirom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
200 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
6
"Ukusan aromatičan hleb, svi koji ga probaju tražiće još"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • voda - 200 ml, topla
  • šećer - 1 k.k.
  • brašno - 450 g
  • so - 1 k.k.
  • ulje - 120 ml
  • jaje - 2 kom.
  • mladi beli luk - 4 struka
  • sir - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umesiti testo tako što u posudu nasuti toplu vodu, šećer i kvasac, sve promešati pa dodati brašno, mesiti, pa dodati ulje i jaja.

Rukama umesiti testo, posoliti i ostaviti da odleži 2h.

Razviti testo oklagijom, posuti sirom i mladim belim lukom, seckanim sitno, srolati i staviti u kalup za pečenje. Neka odleži sat vremena.

Oblikovati rukama testo oko posude. Peći 30 minuta na 200 stepeni-

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: