Način pripreme
Šolja je od 250 ml.
Žičanom poslastičarskom mutilicom mutimo jaje u dubokoj posudi. SIpamo sodu u kiselo mleko da se aktivira i dodajemo ih u jaje.
Nakon toga red je na braon kristal šećer, vanilu i šarlan (nerafinisano suncokretovo ulje).
Uz neprestano mešanje žičanom mutilicom sipamo oko 2 šolje integralnog brašna. Po želji jendu od šolja možemo da zamenimo finim kukuruznim brašnom, ali tako će integralni kolač biti malo trošan.
U gustu smesu dodajemo koštunjavo voće i semenke (po izboru) i promešamo, da se rasporedi ravnomerno. Mažemo šarlanom malu okruglu posudu za pečenje i posipamo sa malo brašna po dnu.
Raspoređujemo smesu i pečemo kolač na 180 stepeni oko 25-30 minuta - dok čačkalica ne bude suva.
Nakon što je gotov i malo se prohladi, mažemo tečnim medom od maslačka (ili pčelinjim tečnim medom) i posipamo svakakvim semenkama i koštunjavim voćem po želji (a možete prvo da isečete na parčiće i onda svako parče pre serviranja da namažete medom i pospete).
Serviramo kolač kao parčiće torte.
Vadzušast integralni kolač sa orašastim plodovima - za jednu sjajnu popodnevnu užinu.
Čudesno ukusno!