Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Mini rolat Stefani u lisnatom testu

Mini rolat Stefani u lisnatom testu

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Mini rolat Stefani u lisnatom testu
Fotografije: Kulinarna mreja
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Predivna ideja za serviranje rolata Stefani - dozvoljavamo vam da je ukradete"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 lista
  • jaja - 4 komada (2 skuvana + 2 sirova)
  • šaragrepa - 1 komad
  • mladi luk - 150 g
  • ulje - 1 kašika
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • prezle - 3 kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • kiseli krastavčići - po želji
  • semenke - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešaju se mleveno meso, so, aleva paprika i biber. Crni luk i šargarepa se oljušte i iseku na sitno. Dodaju se u mleveno meso. Dodaje se jedno sirovo jaje. Sipaju se prezle. Zamesi se dobro u homogenu smesu.

2. Na radnu površinu se stavlja list aluminijumske folije. ODozgo se u ravnomernom sloju razvije začinjemo mleveno meso.

3. Jaja se oljušte i stavljaju se u sredinu sloja mlevenog mesa.

4. Pomoću folije se uvijaju krajevi mlevenog mesa preko jaja, kao da se formira somun. Lisnato testo se razvija na nabrašnjenoj radnoj površini.

Važno: Uverite se da je list dovo, jno veliki da može da zagrne rolat.

5. Belance i žumance poslednjeg jajeta se razdvoje. Testo se maže umućenim belancem poslednjeg jajeta. Posipa se zaprženim mladim lukom.

6. Rolat sa mlevenim mesom se stavlja u centar kore lisnatog testa. Krajevi testa se uvijaju tako da se zagrne slani lisnati rolat.

7. Posuda za pečenje se dobro namaže. Stavlja se rolat Stefani i maže se odozgo žumancem od poseldnjeg jajeta i uljem. Zagrnuta strana treba da bude na dole.

8. Rolat se stavlja u prethodno zagrejanu rernu do 180 stepeni na 45 minuta.

Nek vam je slatko uz ovaj mini rolat Stefani u lisnatom testu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: