Čorba od paradajza na turski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
100
659
03/06/2020
"Želimo vam prijatno uz tursku čorbu od paradajza koja se jede u jednom dahu "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano317
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo povrće. Isečemo šargarepu i praziluk na srednje kocke i dinstamo ih u 3 kašika masnoće oko 5 minuta.

Dodajemo paradajz pire, origano i kumin.

Prelivamo bujonom od povrća i ostavljamo da se krčka na srednjoj vatri pod poklopcem.

Paradajz prepolovimo na pola i stavljamo u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Posipamo solju, malasom od nara, maslinovim uljem i strukovima ruzmarina.

Luk takođe sečemo na pola i poređamo ga uz paradajz omotačem na gore.

Čenove belog luka dodajemo sa ljuskama.

Pečemo u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni.

Sklanjamo ljusku paradajza, luka i belog luka, kao i listiće ruzmarina.

Vraćamo ih u čorbu od paradajza i ostavljamo još 15 minuta da se stope ukusi.

Čorbu pasiramo dok ne postane glatka i začinimo je sa malo soli i šećera.

Vraćamo čorbu na riglu i dodajemo rezanca.

Turska čorba se krčka još 5-10 minuta i isključuje se.

Serviramo pardajz čorbu na turski način toplu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar