Način pripreme
Ćureće batake očistite i dobro operite .
Stavite ih u duboku šerpu, dodajte lovorov list i prelijte hladnom vodom.
Stavljaju se da se skuvaju, periodično skidajući penu.
Nakon što su kuvani, izvadite ih i ostavite da se ohlade.
Otkoštavaju se, vodeći računa da se uklone sve sitne kosti.
Meso se melje u čoperu i stavlja u posudu u kojoj će se mešati smesa.
Sveži kačkavalj se narenda i dodaje u meso.
Dodati 4 jaja, senf, alevu papriku, miks bibera, so i baharat začin.
Smesa se veoma dobro umesi.
Oblikuju se male šnicle, koje se uvaljaju u speltino brašno, a zatim umaču u prethodno umućena jaja.
Pržite na zagrejanom ulju, pa ostavite na kuhinjskom papiru da se ocede.
Mini šnicle od ćuretine na turski način poslužene sa turskom salatom i simit hlebom.