Način pripreme
Tikvice se operu veoma dobro i oljušte se. Narendaju se na krupno i stavljaju se u posudu da se ocede.
Uzima se u šaku narendana tikvica i isecdi se od vode. Stavlja se u drugu ppsudu u kojoj će se mešati.
Šargarepe se operu veomda dobro i oljušte se, Narendaju se na sitno i dodaju se u tikvice.
Jaja se mešaju viljuškom i dodaju se u smesu. Smesa se promeša veoma dobro.
Sir se namrvi na sitno. Kačkavalj se narenda na rende.
U smesu se dodaje sir, kačkavalk, na sitno isečen mladi luk, beli luk i šargarepe, kao i aleva paprika, biber, so i menta.
Meša se veoma dobro. Postepeno se dodaje brašno.
Smesa se mesi dok se ne dobije homogena smesa.
U zagrejano ulje se sipa kašika smese. Ćuftice se prže dok ne postanu zlataste sa obe strane.
Ćuftice od povrća se serviraju sa sosom od kiselog mleka, mladim lukom i solji.
Ćuftice od tikvica na turski način su gotove.