Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Slani kroasani za male i velike

Slani kroasani za male i velike

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Slani kroasani za male i velike
Fotografije: Todorinka Bernardova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
20
"Slani mini kroasani za sve kod kuće"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 100 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • jaja - 2 komada, 1 žumance za premazivanje
  • kvasac - 20 g
  • ulje - 25 g
  • maslac - 100 g
  • sir - 70 g
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 500 g
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u delu mleka sa šećerom i brašnom 2-3 kašike. Ostavite da nadođe.

Jaje, kiselo mleko, ulje i polovinu kravljeg maslaca i aktivirani kvasac, zamesite meko testo. Podelite na 6 jednakih pitica.

Svaku razvucite na koru i namažite kravljim maslacem. Sledeću razvucite i stavite na prvru i tako do poslednje. Nju nemojte mazati.

Svih šest razvucite na tanku okruglu koru. Isecite na 4 dela. Svaku četvrtinu na još 4 ili 5 trouglova. Da ne budu mnogo velike kiflice.

Stavite komade sira u široki deo trouglova i uvijte kiflicu od uže strane.

Poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju, pošto će kroasani da se udvostruče.

Ostavite da nadođu oko pola sata. Namažite žumancem, umućenim sa 1 kašičicom svežeg mleka. Pospite susamom. Pecite na 180 stepeni dok ne porumeni.

Slani kroasani za male i velike su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: