Način pripreme
Sveže mleko se zagreje i u njega se dodaju kvasac, šećer i brašno.
Ostavite oko 20 minuta da se aktivira.
Umutiti dva cela jajeta i dva belanca sa solju, dodati šećer, kiselo mleko, ulje i aktiviranu smesu sa kvascem.
Prosejte brašno i dodajte ga u porcijama dok ne dobijete glatko i elastično testo za kiflice. Odozgo premažite uljem i pokrijte folijom na 50-60 minuta.
Testo se podeli na 4 loptice, razvalja u koru i iseče na trouglove - ja sam jednu koru presekla na 8 - za male kiflice, a ostatak na 4 trougla za veće kiflice.
Na široki deo stavlja se džem ili halva i uvija u kiflicu.
Ređaju se u pleh obložen papirom za pečenje, premažite kiflice umućenim žumancem i pospite šećerom.
Ostavljaju se 20 minuta u rerni zagrejanoj na 50 stepeni, nakon čega se rerna zagreva na 180 stepeni i kiflice se peku dok ne budu gotove, a biće vazdušaste i male i velike milibrot kiflice.