Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa jagodama u kalupu za kuglof

Panakota sa jagodama u kalupu za kuglof

DariatiDariati
Šegrt
269189
Panakota sa jagodama u kalupu za kuglof4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Panakota sa jagodama - samo pogledajte, kako čovek da je izbegne"

Potrebni sastojci

  • za prvi sloj
  • jagode - 500 g, sloj
  • voda - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • želatin - kesica za 500 ml tečnosti
  • za drugi sloj
  • sveže mleko - 400 ml
  • tečna pavlaka - 450 ml
  • šećer - 100 g
  • bela čokolada - 100 g
  • želatin - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi sloj - želatin rastvorite u malo vode (6 supenih kašika) prema uputstvu na pakovanju i ostavite da nabubri.

Jagode operite i poređajte na dno kalupa za kolač. Ako želite možete ih iseći, ali kad su cele efektnije je.

Vodu i šećer stavite u odgovarajuću posudu na vatri. Tečnost treba da se ugreje, ali ne i da provri! Skinite sa vatre i u nju dodajte želatin, mešajte dok se ne rastopi. Sačekajte desetak minuta da se ohladi i sipajte pažljivo preko jagoda. Stavite u frižider dok se ne želira (bar 2 sata).

Drugi sloj - rastvorite kesicu želatina u vodi (12 supenih kašika). U posudu na vatri stavite mleko, pavlaku i šećer. Kad se ugreje (ne treba da provri), skinit sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu i želatin.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Sačekajte bar 20 minuta da se smesa ohladi (da se ne stvrdne donji sloj) i sipajte preko jagoda.

Stavite pripremljenu panakotu u frižider na bar 4 sata, najbolje na jednu noć.

Nakon toga okrenite panakotu sa jagodama u kalupu za kuglof na poslužavnik.

Veoma lagan i svež desert, odgovarajući za leto.

Možete zameniti šećer sa medom ili zaslađivačem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: