Način pripreme
Jaja, brašno, šećer, esencija se izmešaju mikserom i dobijeno se ostavi sa strane. Odvojeno se skuva 1 litar mleka i skloni se s ringle. U njega se stavi maslac da se istopi.
Drugo hladno mleko (200 g) se ostavi u posudi za potapanje keksa.
Nakon što se maslac istopi, vratimo šerpu na ringlu na slabiju temperaturu i sipamo prethodno izmešanu smesu, nasatavljajuću da mešamo energično dok krem ne bude gotov.
Sklonimo s ringle krem i počnemo sklapanje torte (krem može da se podeli na tri dela i da se oboji različitim bojama).
Ređamo red keksa, koji na sekund potppimo u hladno mleko. Odozgo nanosimo sloj krema, stavljamo banane na šajbne. Zatim ide red keksa, sloj krema, kivi na tanke parčiće, red keksa i završni sloj krema.
Pospemo kokosovim brašnom i jagodama.