Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pačija srca u marinadi u rerni

Pačija srca u marinadi u rerni

TeodoraTeodora
Početnik
1
Pačija srca u marinadi u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
75 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
2
"Marinirajte, pecite i posle zovite prijatelje da zajedno uživate u njima - tako su najukusnija"

Potrebni sastojci

  • pačija srca - 500 g
  • luk - 3 velike glavice, crni
  • ulje
  • peršun
  • Za marinadu
  • crveno vino - 2 šolje, suvo
  • soja sos - 3 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za marinadu:

U velikoj posudi se pomešaju sitno isečen beli luk, vino, soja sos, so, biber i ulje. Sve se dobro promeša.

Pačija srca se raseku na polovine i operu se. Osuše se i sipaju u marinadu. Mariniraju se 1 sat.

Luk se seče na krupno i sipa se u prethodno uljem namazanu posudu za pečenje.

Odozgo se dodaju srca. Preostala marinada se sipa preko njih.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.

Pre nego što se servira posipa se sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: