bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Čizkejk sa svežim jagodama

Čizkejk sa svežim jagodama

Čizkejk sa svežim jagodama
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
"Ukusno iskušenje sa neodoljivom aromom jagode, koje nema šanse da ne poželite da probate"

Potrebni sastojci

  • čajni kolutići - 1 1/2 pakovanja
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • kakao - 1 kašičica, po želji
  • za krem
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • krem sir - 125 g
  • feta sir - 100 g
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 100 g
  • sveže jagode - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite jagode od drški i listića, pospite ih šećerom i izgnječite viljučkom.

Ostavite na nekoliko sati dok se šećer ne istopi.

Čajne kolutiće izdrobite i stavite u veliku posudu. Sasvim blago istopite maslac i dodajte ga u čajne kolutiće. Dodajte šećer u prahu. Po želji možete dodati malo kakaa. Promešajte.

Smesa treba da se pretvori u mrve. Stavite je u kalup za torte sa pokretnim prstenom i izravnajte. Čašom sa debelim dnom pritiskajte odozgo kako bi se dobila gusta kora.

Stavite kalup u zamrzivač dok pripremate krem, kako bi se kora stegla.

U dubokoj posudi umutite ohlađenu slatku pavlaku u čvrst sneg. Dodajte usitnjenu fetu, krem sir i vanilu. Stavite 2-3 supene kašike smese od jagoda. Ponovo promešajte.

Stavite krem na tortu i poravnajte odozgo. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Isecite čizkejk na komade i prilikom serviranja garnirajte odozgo smesom od jagoda.

Neka vam se ukusno i slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: