Paelja sa sipom

24/10/2019
"Ovo nije prosto paelja, ovo je otvoren master klas iz pripreme pravog specijatite španske kuhinje "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano29
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sipa - 5 komada
  • lignje - 5 komada, iz konzerve
  • škampi - 20 komada, kuvani
  • pirinač - 400 g
  • peršun - 10 strukova
  • paprike - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 1/3 kašičice, mleven
  • beli biber - 1/4 kašičice, mleven
  • korijander - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sipu stavljamo u vrelu vodu na 2 sekunde, vadimo i čistimo od žilica. U maslinovom ulju prvo propržimo sipu, posle lignje, nakon toga škampe, svaku porciju pržimo po 2 minuta i sastojke vadimo da se ocedi višak masti.

U istoj masti propržimo pirinač dok ne postane providan - oko 2 minuta. Dodajemo i toplu vodu tako da ostane dva prsta iznad pirinča, smanjujemo vatru i ostavljamo da se pirinač krčka.

Nakon što se smanji nivo vode, dodajemo lignje, sipu i škampe.

Papriku isečemo na tanke ivice i dodajemo u smesu. Dodajemo so, biber i beli biber i korijander i sve pažljivo promešamo.

Paelju serviramo toplu, posutu sitno iseckanim peršunom i ukrašenu kriškama limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar