Način pripreme
Isecite crvenu papriku na lente. Narendajte paradajz u posudicu i izgnječite beli luk unutra. Očistite krompir, operite i iskidajte na male ružice.
U posudu za paelju stavite maslinovo ulje i zapržite paprike. Izvadite i izdvojte. Dodajte meso i zapržite veoma dobro (treba da bude zlatasto). Stavite zamrznuto povrće i karfiol. Isto dobro zapržite. Dodajte paradajz sa belim lukom.
Sačekajte nekoliko minuta i sipajte vodu. Čim provri, stavite so i kuvajte dok ne bude gotovo. Ako je neophodno sipajte još vode. Pre nego što stavite pirinač dodajte šafran i napunite posudu vodom.
Sačekajte da provri i stavite pirinač. Smanjite ringlu, poređajte paprike i sačekajte da uvri voda, ne mešajte kašikom.
Gotovu tradicionalnu paelju sklonite sa ringle i poklopite poklopcem 5-10 minuta. Servirajte dok je topla.