Način pripreme
Umutite jaje viljuškom i odvojte mali deo za mazanje slatke galete, pre nego što je stavite u rernu.
Isecite maslac na kocke u ostavite ga 30-60 minuta na sobnoj temperaturi.
Dodajte preostale sastojke i zamesite meko i maslac testo. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru jedan sat.
Očistite trešnje, otklanjajući koštice. Stavite ih u duboku pousudu.
Pospite šećerom, skrobom i likerom.
Promešajte i ostavite tako, dok testo za pitu ne bude gotovo.
Izvadite testo iz frižidera. Razvijte ga u krug. Stavite tanjir prečnika 20 cm, da ocrtate unutrašnjost. Tamo pospite prezlama i stavite trešnje. Uvijte krajeve na gore.
Namažite izdvojenim žumancem, pospite sa malo braon šećera i pecite pitu od trešanja u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Izvadite, ostavite da se ohladi i pospite prezle sa trešnjama šećerom u prahu.