Konzervisanje paradajza za kuvanje

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
06/08/2019
"Iza svakog ukusnog jela koje servirate tokom zime, stoji po jedna tegla konzervisanog paradajza za kuvanje koju ste ostavili!"
Priprema100 min.
Ukupno100 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano160
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zreo paradajz - 10 g
  • peršun - 2 vezice, svež
  • celer - 1 vezica, listovi
  • so - po ukusu
  • aspirin - 20 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.

Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite solju po ukusu.

Neophodno je da bude presoljeno (ali ne mnogo), da bi se dugo sačuvao. Stavite aspirin i mešajte da se dobro rastvori.

Napunite oprane i osušene flaše do početka grla pomoću levka. Nakon toga dopunite flaše uljem skoro do ivice i zatvorite mnogo dobro poklopcima.

Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Umesto boca možete da koristite i tegle.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar