Domaća pileća šunka

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
532
884
27/06/2020
"Domaća pileća šunka - za sendviče, za jela i za šta se još setite"
Priprema40 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno160 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • so - 25 g
  • šećer u prahu - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena
  • voda - 100 ml
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere veoma dobro. Iseče se na kocke.

Beli luk se istuca u kašu.

U vodu se stavlja istucan beli luk, so, šećer u prahu i biber.

Promeša se veoma dobro.

Pileći file se preliva smesom.

Ostavlja se 30 minuta u marinadi, nakon toga se mesi 10 minuta.

Meso se stavlja u kesu.

Ostavlja se u frižideru na 12 sati da uzri belo meso.

Nakon toga kesa se stavlja u aparat za šunku.

Domaća šunka se kuva u šerpi sa vodom. Temperatura vode treba da je između 75 i 80 stepeni.

Kuva se 2 sata, nakon čega se domaća pileća šunka ohladi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar