Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekane kiflice sa kremom od jagoda

Mekane kiflice sa kremom od jagoda

Mekane kiflice sa kremom od jagoda5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Želimo vam fantastičan dan sa najukusnijim kiflicama sa kremom od jagoda"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 4 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer sa ukusom limuna - 1 kesica
  • za krem
  • skrob - 2 kesice, sa ukusom jagode
  • sveže mleko - 300 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • šećer - 5 kašika
  • jagode - 10 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

Zagrejte mleko i unjega sipajte kvasac, šećer i 3 kašike brašna. Promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira.

Nakon toga prosejte brašno u posudu, dodajte jaje, ulje, so, vanilin šećer, šećer sa ukusom limuna i smesu sa kvascem.

Promešajte i umesite mekano testo. Pokrijte ga folijom i ostavite ga 1 sat da naraste.

Podelite naraslo testo na 10 delova i od svakog dela napravite kiflicu, tako što prvo napravite loptu, razvucite je i umotajte urolat.

Poređajte kiflice u široki pleh pokriven papirom za pečenje i ostavite 30 minuta da narastu još malo.

Pecite vazdušaste kiflice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta i pazite da se ne prepeku.

Za krem:

U 5 kašika mleka rastvorite skrob.

Preostalo mleko sipajte u šerpu i dodajte mu pavlaku i šećer. Prokuvajte i u tankom mlazu dodajte rastvoreni skrob. Mešajte neprekidno dok se smesa ne zgusne i sklonite sa vatre.

Kada se krem ohladi umutite ga 3-4 minuta mikserom i dodajte u njega prethodno nasečene jagode.

Presecite kifle na pola po dužini, donje polovine premažite kremom i poklopite gornjim polovinama.

Poređajte u tanjir i pospite šećerom u prahu mekane kiflice sa kremom od jagoda.

Poslužite ukusne kiflice kao doručak ili poslepodnevnu užinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: