Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Torta Crveni somot sa crnom čokoladom

Torta Crveni somot sa crnom čokoladom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638732k154
Torta Crveni somot sa crnom čokoladom
Fotografije: Kulinarna mreja
4 / 5
29/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Neverovatna torta Crveni somot sa crnom čokoladom - vrelo je preporučujemo i probajte je što pre možete"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • maslac - 115 g
  • šećer - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 220 ml
  • sveže mleko - 220 ml
  • jabukovo sirće - 1 kašičica
  • brašno - 310 g
  • kakao - 15 g
  • soda bikarbona - 5 g
  • so - 5 g
  • boja za kolače - 1 kašiika, crvena
  • za krem
  • krem sir - 450 g
  • šećer u prahu - 300 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • za ukras
  • čokoladna kuvertura - crna
  • kakao - prirodan
  • medenjaci
  • nutela
* merne jedinice

Način pripreme

Mekani maslac mikserom umutite sa šećerom. Kada smesa pobeli, dodajte dva jaja, jedno po jedno i mutite.

Dodajte ulje i sveže mleko, kao i 1 kašičicu jabukovog sirćeta.

U umućenu smesu dodajte prethodno prosejanu smesu od brašna, kakaa, sode i soli. Na kraju dodajte 1 kašiku boje za kolače u gelu.

Dobivenu smesu podelite na 3 dela za 3 kore. Pecite u nauljenim i brašnom pusutim kalupima u rerni na 180 stepeni po 30 minuta svaku koru.

Pre nego što sklopite tortu Crveni somot, kore sa kakaom treba da budu potpuno hladne.

Sledi priprema krema za tortu.

Krem sir umutite sa šećerom u prahu. U tu smesu dodajte prethodno izmućenu slatku pavlaku (300 ml).

Torta se ne preliva sirupom, jer su kore sočne.

Odozgo tortu ukrasite sa 200 g rastopljene čokolade, pospite prirodnim kakaom, stavite nekoliko medenjaka i sve išarajte nutelom.

Na tortu Crveni somot sa crnom čokoladom možete da dodate i ružice od pavlake i kakaa i bele mrvice.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: