Način pripreme
Mekani maslac mikserom umutite sa šećerom. Kada smesa pobeli, dodajte dva jaja, jedno po jedno i mutite.
Dodajte ulje i sveže mleko, kao i 1 kašičicu jabukovog sirćeta.
U umućenu smesu dodajte prethodno prosejanu smesu od brašna, kakaa, sode i soli. Na kraju dodajte 1 kašiku boje za kolače u gelu.
Dobivenu smesu podelite na 3 dela za 3 kore. Pecite u nauljenim i brašnom pusutim kalupima u rerni na 180 stepeni po 30 minuta svaku koru.
Pre nego što sklopite tortu Crveni somot, kore sa kakaom treba da budu potpuno hladne.
Sledi priprema krema za tortu.
Krem sir umutite sa šećerom u prahu. U tu smesu dodajte prethodno izmućenu slatku pavlaku (300 ml).
Torta se ne preliva sirupom, jer su kore sočne.
Odozgo tortu ukrasite sa 200 g rastopljene čokolade, pospite prirodnim kakaom, stavite nekoliko medenjaka i sve išarajte nutelom.
Na tortu Crveni somot sa crnom čokoladom možete da dodate i ružice od pavlake i kakaa i bele mrvice.
Prijatno!