Kobler sa trešnjama
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Kobler sa trešnjama

Kobler sa trešnjama

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
652
370
Kobler sa trešnjama
Fotografije: marcheva14
1 / 2
30/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Svaki kolač, koji se poslužuje sa sladoledom i uzima se kašikom je božanstveno ukusan, časna reč"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Keramička posuda (kalup), koji može da se koristi u rerni, dimenzija 28/20 cm.

Maslac nasecite na kockice i rasporedite ga u posudu za pečenje. Ubacite ga u rernu na 100 stepeni i ostavite ga da se samo istopi, izvadite ga odmah i ostavite po strani.

U posudi promešajte brašno, 200 g šećera, prašak za pecivo. Mešajte žicom i dodajte mleko uz neprestano mešanje, možete da koristite i mikser na najmanjoj brzini, kako se ne bi napravile grudvice. Kada smesa postane homogena, sipajte je u posudu sa istopljenim maslacem. Nemojte da mešate!

Trešnje očistite od koštica

Stavite ih u duboku posudu, dodajte ostatak šećera i 1 kašiku brašna. promešajte. rasporedite ih pravilno preko testa u posudi i ponovo, nemojte da mešate.

Pecite na 180 stepeni oko 50-60 minuta ili do zlatne kore. Čačkalica treba da bude suva iz kolača, kada je zabodete.

U principu se svaki kobler služi topao uz kuglu sladoleda, za više raskoša, ali ga vi možete poslužiti i hladnog. U oba slučaja imaćete fantastičan ukus i misris svežeg voća. Možete ga pripremati sa kajsijama, breskvama, šljivama.

Kod serviranja se ne seku pravilni oblici, već se služi kašikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: