Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Kobler sa trešnjama

Kobler sa trešnjama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Kobler sa trešnjama
Fotografije: marcheva14
2 / 3
30/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Svaki kolač, koji se poslužuje sa sladoledom i uzima se kašikom je božanstveno ukusan, časna reč"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo
  • maslac - 125 g, hladan
  • brašno - 150 g
  • šećer - 200 g + 100 g za trešnje
  • sveže mleko - 240 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • trešnje - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Keramička posuda (kalup), koji može da se koristi u rerni, dimenzija 28/20 cm.

Maslac nasecite na kockice i rasporedite ga u posudu za pečenje. Ubacite ga u rernu na 100 stepeni i ostavite ga da se samo istopi, izvadite ga odmah i ostavite po strani.

U posudi promešajte brašno, 200 g šećera, prašak za pecivo. Mešajte žicom i dodajte mleko uz neprestano mešanje, možete da koristite i mikser na najmanjoj brzini, kako se ne bi napravile grudvice. Kada smesa postane homogena, sipajte je u posudu sa istopljenim maslacem. Nemojte da mešate!

Trešnje očistite od koštica

Stavite ih u duboku posudu, dodajte ostatak šećera i 1 kašiku brašna. promešajte. rasporedite ih pravilno preko testa u posudi i ponovo, nemojte da mešate.

Pecite na 180 stepeni oko 50-60 minuta ili do zlatne kore. Čačkalica treba da bude suva iz kolača, kada je zabodete.

U principu se svaki kobler služi topao uz kuglu sladoleda, za više raskoša, ali ga vi možete poslužiti i hladnog. U oba slučaja imaćete fantastičan ukus i misris svežeg voća. Možete ga pripremati sa kajsijama, breskvama, šljivama.

Kod serviranja se ne seku pravilni oblici, već se služi kašikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: