Mini vegan tortice

Mini vegan tortice
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ateisti, dok avion ne počne da pada i vegani, kada je frižideru mini vegan tortica"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • pire od bundeve - 200 g
  • mleko od spelte - 360 ml
  • maslac - 120 g, kikiriki ili bademov
  • koskovo šećer - 200 g
  • brašno od spelte - 180 g
  • kakao - 75 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • Za kakao krem
  • pire od slatkog krompira - 200 g
  • med - 75 g
  • kakao - 25 g
  • kikiriki puter - 65 g
  • kokosovo brašno - 35 g
  • Za krem od kupina
  • indijski orah - 100 g, natopljen u vodi bar 2 sata
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • kokosovo brašno - 2 kašike
  • kokosov mus - 2 kašike
  • kokosov maslac - 1 kašika
  • kakao maslac - 1 kašika
  • kupine - 1 puna šaka
  • med - 50 - 70 g ili sirup od agave
  • kupine - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

U duboku posudu stavljate bundevu zajedno sa mlekom, kikiriki puterom i kokosovim šećerom i mutite ručnim mikserom. Dodajete preostale sastojke i pažljivo mešate špatulom, tako da dobijete homogenu smesu.

Sipate smesu u okrugli kalup prečnika 28 cm i pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 55 minuta. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi.

Za kakao krem:

U posudi pomešajte sve sastojke, tako da dobijete semsu konzistencije slične testu od koje možete da napravite loptice rukama, a da se testo ne raspadne.

Za krem od kupina:

Istopite kokosov i kakao maslac. Ocedite indijski orah i stavite ga u blender, dodajte kokosovo mleko zajedno sa kokosovim brašnom, kupinama i medom i blendirajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.

Dodajte istopljeno kokosov i kakao maslac i ponovo blendirajte. Ostavite smesu da odstoji u frižideru bar dva sata, da se stegne.

Sklapanje:

Od već ohlađene kore, pmoću malog metalnog prstena, isecite cilindre koje nakon toga treba da isečete na pola po sredini, tako da dobijete dva mala kruga kore.

Rukama oformite loptu od kakao krema i stavite preko jednog od krugova.

Stavite drugi krug odozgo i blago pritisnite, tako da blago spljeskate lopticu. Odozgo prelijte već ohlađenim kremom od kupine i dekorišite svežom kupinom.

Čuvajte u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: