Retro pašteta

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
30/06/2020
"Domaća retro pašteta - mažite kriške po volji "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 30 ml
  • maslac - 30 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice se operu, očiste od žila i osuše na kuhinjskom ubrusu.

Luk se iseče na polumesece.

U tiganju se zagrevaju ulje i maslac. Dodaju se luk i beli luk. Blanširaju se.

Dodaju se džigerice i zaprže se blago dok ne porumene. Ne treba da se preprže, iznutra treba da ostanu blago ružičaste. Dodaje se pavlaka i sklanja se sa vatre.

Smesa se ostavlja da se ohladi.

Stavlja se u blender i pasira se.

Pašteta se začinjava solju i biberom.

Prijatno! Retro pašteta je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar