Karfiol i šargarepa u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Karfiol i šargarepa u rerni
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
01/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
"Nešto ukusno i zdravo - pečene šargarepe i karfiol, servirani sa ukusnim sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Podelite karfiol na ružice. Svaku ružicu isecite na polovinu.

2. Šargarepu isecite na krugove.

3. Uzmite jednu šerpu i naspite je do polovine vodom. Stavite na ringlu da provri.

4. Kada je voda provrela, ubacite u nju šargarepe i karfiol, da ih blanširate minut. Izvadite ih i ocedite ih.

5. Spremite veliku i plitku posudu za pečenje. Poređajte u nju povrće.

6. Začinite ih sa malo soli i bibera, sipajte maslinovo ulje i pospite prstohvatom kurkume i pikantinom od povrća. (Ako nemate takav začin, možete da namrvite jedan bujon od povrća.)

7. Pecite povrće na srednjoj rešetku u rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

8. Servirajte toplo. Za garniranje sam dodala sos od belog luka.

Karfiol sa šargarepom u rerni je mnogo ukusan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: