Način pripreme
Domaće ovseno mleko možete da napravite tako što potopite 1/2 šolje finih ovsenih pahuljica u 2 šolje vode na oko 15 minuta i nakon toga ovu smesu sameljete u blenderu, pa sve procedite kroz cediljku.
Po želji, možete i da ne cedite smesu i da na taj način imate krupnije čestice ovsenih pahuljica - one su korisne i imaju vlakna u sebi :)
U posudu blendera sipajte sve sastojke - bananu, tahini od susama, smeđi kristal šećer po ukusu, kakao i polovinu ovsenog mleka.
Uključite blender nekoliko puta - dok ne dobijete finu homogenu smesu i svaki put dodajte još malo ovsenog mleka, dok ne dobijete željenu gustinu korisnog šejka.
Korisni napitak je gotov! Sipajte u staklene prozračne čaše i poslužite sveže pripremljeno.
Fantastičan kakao šejk - zdrav i ukusan - omiljen i deci i odraslima!
Neverovatno ukusno!