Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Trobojna kinoa sa šargarepom, lukom i jajima

Trobojna kinoa sa šargarepom, lukom i jajima

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Trobojna kinoa sa šargarepom, lukom i jajima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Predjelo ili glavno jelo - sami odaberite. Mi vam dajemo recept za ovu fantastičnu trobojnu kinou sa šargarepom, jajetom i lukom"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 1 šoljica
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 manja glavica
  • beli luk - čen
  • jaja - 1 komad
  • peršun - nekoliko strukova
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kinou operite i ocedite.

Šargarepu naseckajte na srednje velike komade, kao i crni luk.

U maloj šerpici ugrejte malo masnoće i dodajte luk, nakon toga šargarepu i na kraju beli luk. Začinite i dodajte opranu kinou.

Dodajte vodu istom šoljicom, kojom ste merili kinou. Dodajte dve šoljice tople vode, dobro promešajte i poklopite šerpicu.

Kuvajte na slaboj vatri oko 15 minuta.

Nakon toga ostavite kinou sa povrćem da odmori.

Jaje na oko ispržite u teflonskom tiganju sa što je moguće manje masnoće.

Poslužite kinou u dubokom tanjiru, pospite peršunom i odozgo stavite jaje na oko.

Zdravo jelo, koje veoma dobro zasiti, korisno je i idealno za dijetu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: