Način pripreme
Šolja za merenje je zapremine od 300 ml.
Oljuštite cveklu i zelene kisele jabuke i nasecite ih na kockice. Zajedno sa 1/2 šolje vode ih sameljite u blenderu (nutri bulet).
Crveni pire prebacite u duboku posudu, zgodnu za mešanje. U njega dodajte smeđi šećer, brašno od konoplje (po želji), seme čie, sodu, vanilu i hladno ceđeno (nerafinisano) suncokretovo ulje.
Dodajte ovsene pahuljice, kukuruzno brašno i integralno brašno da se smesa zgusne i uz nepretano mešanje žicom, kako bi se smesa ujednačila.
Od mokrog testa merite kašičicom i formirajte male loptice, koje ređajte u pleh na rastojanju. Pleh obložite papirom za pečenje.
Svaki domaći kolač pažljivo spljeskajte, da dobijete okrugli, pljosnati kolačić.
Pospite ih sa malo susama i ponovo ih lagano pritisnite, samo da se susam zalepi.
Pecite na 180-200 stepeni dok ne budu gotovi. U zavisnosti od toga koliko ih pečete, mogu da budu mekani, ali ako ih malo prepečete, mogu da budu i prijatno hrskavi.
Jednostavni vegan dijetalni kolači sa cveklom, jabukama i čiom - nežnosg ukusa i slatkoće!
Fantastično ukusno!