Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom

Zapečeno jelo sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Zapečeno jelo sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Serviramo bogato zapečeno jelo sa kiselim mlekom i uživamo u rezultatu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
  • ulje
  • peršun
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i tikvice se iseku po dužini. Zapeku se na roštilju ili na gril tiganju. Posole se.

U tiganju se dinsta sitno isečen luk i beli luk. Dodaje se mleveno meso.

Zaprži se i dodaje se oljušten i na sitno isečen paradajz i aleva paprika.

Smesa se začinjava biberom i isečenim peršunom.

Pravougaona posuda za pečenje se maže uljem.

Poređa se red tikvica. Preko njih se stavlja deo mlevenog mesa. Sledi red patlidžana i mlevenog mesa. Završava se redom tikvica.

Zapečeno jelo se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 10-15 minuta.

Odozgo se musaka sa tikvicama i patlidžanom posipa nerendanim kačkavaljem i zapeče se dok se kačkavalj ne zarumeni.

Prijatno uz ovo ukusno zapečeno jelo sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: