Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Vegan torta od limuna

Vegan torta od limuna

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k134
Vegan torta od limuna
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
02/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sveža i veoma nežna vegan torta od limuna - želite li parčence"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • bademovo mleko - 2 šolje
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 2 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • sok od limuna - 3 kašike
  • šećer sa limunom - 1 kesica
  • Za krem
  • bademovo mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • kora limuna - 1 kašičica, narendana
  • skrob - 2 kesice, limun
  • voda - 3 kašike
  • šećer sa limunom - 1 kesica
  • sok od limuna - 2 kašike
  • Za glazuru
  • sok od limuna - 4 kašike
  • šećer u prahu - 5 kašika
  • Za ukras
  • borovnice - 1 šolja
  • menta - 10 komada, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru za našu vegan tortu pomešamo šećer, sok od limuna, šećer sa limunom i ulje i mutimo kratko mikserom. Dodajemo bademovo mleko, brašno, prašak za pecivo i so i promešamo u homogenu smesu.

Sipamo smesu u malu kvadratnu posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Pečemo 25 minuta dok ne bude gotovo.

Nakon toga odvajamo papir, ostavljamo koru da se ohladi i rasečemo horizontalno po sredini, da dobijemo dve kore.

Stavljamo da provri bademovo mleko sa šećerom na ringli. Rastvaramo skrob u vodi i u mlazu ga sipamo u mleko. Mešamo dok se ne zgusne.

Dodajemo sok od limuna, limunski šećer i koru limuna, promešamo i sklanjamo sa ringle.

Ostavljamo krem od limuna malo da se hladi i mažemo sa polovinom ravnomerno jednu koru.

Odozgo stavljamo drugu koreu i raspoređujemo preostali krem. Stavljamo u frižider na dva sata.

Promešamo sok od limuna za glazuru sa šećerom u prahu i mažemo preko krema.

Ukrašavam domaću tortu od limuna listom mente i sa borovnicama i stavljamo ponovo u frižider.

Nakon 3-4 sata naša sveža vegan torta od limuna je spremna za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: