Način pripreme
Za ovaj slatkiš iz notesa, krenite sa pripremom sirupa. U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i koru jednog limuna, stavite sve na vatru i kuvajte 5 minuta nakon što smesa proključa.
Ostavite na hladnom mestu da se ptpuno ohladi.
Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte sok od limuna i mikserom umutite u penu.
U žumanca dodajte šećer i vanilu, pa izmiksujte u vazdušastu smesu.
Dodajte ulje u tankom mlazu u žumanca, kao i prethodno promešano brašno i prašak za pecivo, pa promešajte.
Dodajte umućena belanca u smesu sa žumancima i polako i pažljivo promešajte špatulom do homogene smese.
Sipajte smesu u lagano nauljani pleh, koji ste posuli brašnom, poravnajte površinu sa omiljenim kohom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Koh se peče oko - minuta, ili dok čačkalica, kojom proveravate, ne bude suva. Isecite vruću koru na komade i prelijte potpuno hladnim sirupom, pa ostavite da se sve ohladi.
Poslužite domaći koh iz starih svezaka hladan sa umućenom pavlakom ili sladoledom.
Komentari