Način pripreme
Potopite krišku belog hleba u sveže mleko da omekša. Ocedite i dodajte je u mleveno meso.
Dodajte i 30 g narendanog parmezana, 1 jaje i presovani beli luk. Začinite prstohvatom origana i prstohvatom bibera.
Umesite mleveno meso, napravite male ćuftice i ostavite ih u frižideru na nekoliko sati, da se dobro začine.
Ohlađene ćuftice pržite po 3-4 minuta sa svake strane i izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masnoće.
U dubokom tiganju zagrejte 1 šoljicu maslinovog ulja, 2 čena belog luka i prstohvat sitno seckanog ruzmarina.
Spustite ćuftice i prelijte ih šoljicom belog vina. Nakon 3-4 sekunde, kada alkohol ispari, dodajte jednu šoljicu bujona od povrća i poklopite.
Kuvajte 10 minuta na umerenoj vatri. Malo pre nego što sklonite jelo, dodajte kapare i masline.
Poslužite ćuftice sa kaparima i maslinama sa salatom prema vašoj želji!
Prijatno!