Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Ćuftice sa kaparima i maslinama

Ćuftice sa kaparima i maslinama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k129
Ćuftice sa kaparima i maslinama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
03/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Mini ćuftice sa maslinama i kaparima - uzmite, dok još ima"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g mešano
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška
  • parmezan - 30 g
  • biber - prstohvat
  • origano - prstohvat
  • beli luk - 1 čen
  • još
  • maslinovo ulje - 1 šoljica
  • masline - 100 g crne
  • belo vino - 1 šoljica
  • kapari - 2 kašike, marinirani
  • bujon od povrća - 1 šoljica
  • beli luk - 2 čena
  • ruzmarin - prstohvat, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite krišku belog hleba u sveže mleko da omekša. Ocedite i dodajte je u mleveno meso.

Dodajte i 30 g narendanog parmezana, 1 jaje i presovani beli luk. Začinite prstohvatom origana i prstohvatom bibera.

Umesite mleveno meso, napravite male ćuftice i ostavite ih u frižideru na nekoliko sati, da se dobro začine.

Ohlađene ćuftice pržite po 3-4 minuta sa svake strane i izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masnoće.

U dubokom tiganju zagrejte 1 šoljicu maslinovog ulja, 2 čena belog luka i prstohvat sitno seckanog ruzmarina.

Spustite ćuftice i prelijte ih šoljicom belog vina. Nakon 3-4 sekunde, kada alkohol ispari, dodajte jednu šoljicu bujona od povrća i poklopite.

Kuvajte 10 minuta na umerenoj vatri. Malo pre nego što sklonite jelo, dodajte kapare i masline.

Poslužite ćuftice sa kaparima i maslinama sa salatom prema vašoj želji!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: