Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Francuski baguette»Bageti sa maslinama i susamom

Bageti sa maslinama i susamom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Bageti sa maslinama i susamom
Fotografije: Mariana
1 / 3
04/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
"Ovakve bagete nećete naći u prodavnici, zato zasučite rukave i da ih umesimo zajedno"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja
  • kvasac - 1/3 kockice
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 1/2 za premazivanje
  • susam - za posipanje
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 2 šolje
  • masline - 9 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno u posudu. Pravimo udubljenje. Pomešamo kvasac sa toplom vodom. Rastvoreni kvasac dodajemo u brašno.

Stavljamo prstohvat soli i prstohvat šećera i ulje. Isečemo masline, pre toga im izvadimo koštice. Stavljamo iseckane masline u ostaje sastojke.

Zamesimo testo. Prebacimo preko brašnom posute radne površine i mesimo. Ostavljamo testo da nadođe 30 minuta. Podelimo na 6 delova.

Od svakog dela pravimo malu zemičku. Izdužimo testo rukama. Stavljamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje i mažemo umućenim jajetom uz pomoć četke.

Obilno posipamo susamom. Pečemo u ugerajnoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: