Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Sočni mafini sa breskvama

Sočni mafini sa breskvama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Sočni mafini sa breskvama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Uzmite mafin sa breskvom u ruku i nasmešite se danu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 170 g
  • breskve - 3 komada
  • šećer - 140 g
  • maslac - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 komada
  • pavlaka - 1 kašika
  • kora limuna - narendana
* merne jedinice

Način pripreme

Mafini sa breskvama kojima nećete odoleti!

Namažite maslacem 12 silikonskih kalupa za mafine, pospite ih šećerom i dodajte u frižider, dok ne spremite smesu.

U posudi umutite jaja sa šećerom 5-6 minuta. Dodajte blago istopljeni maslac i kašiku pavlake ili svežeg mleka.

Prosejte brašno sa dve vanile, prstohvatom soli i jednom kesicom praška za pecivo. Dodajte ga u porcijama u smesu od jaja mešajući kašikom. Aromatizujte prstohvatom narendane kore limuna.

Isecite breskve na male parčiće. Dodajte ih u smesu. Izavdite ohlađene kalupe, stavite ih u metalne kalupe za mafine i napunite dve trećine njihovog obima.

Ispecite aromatične voćne mafine na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni na oko 20 minuta.

Izvadite gotove mafine iz gnezda i ohladite na rešetki.

Nek vam je slatko uz ove sočne mafine sa breskvama!

Beleška: možete da koristite samo metalne kalupe za mafine ili kakve imate kod kuće!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: