Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Konzervisani kiseli krastavčići

Konzervisani kiseli krastavčići

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Konzervisani kiseli krastavčići
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 11
13/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
"I neka priprema najomiljenijeg mezea za uz domaću rakiju započne sada"

Potrebni sastojci

  • krastavčići - kornišoni
  • sirće
  • šećer
  • so
  • mirođija
  • piment - u zrnu
  • biber - u zrnu
  • luk
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krastavčiće i odsecite krajeve sa obe strane. Napunite tegle za kompot krastavčićima.

Sipajte sirće do donje linije tegle. U svaku teglu stavite grančicu mirođije, parče luka, 2-3 zrnca bibera, 2-3 zrnca pimenta, kašiku šećera i kašičicu soli.

Dopunite vodom do gornje linije tegle i zatvorite poklopcima.

Skuvajte tegle veoma kratko čim provri i krastavci pičnu da menjaju boju, to je dovoljno.

Okrenite tegle poklopcima na dole i ostavite da se ohlade. Čuvajte na hladnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: