Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada na roštilju

Orada na roštilju

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217232
Orada na roštilju
Fotografije: Dilyana
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Samo malo limuna i dobro zagrejan roštilj su dovoljni za spremanje savršene orade!"

Potrebni sastojci

  • orada - 4 srednje veličine
  • limun - 2 komada + sok od jednog limuna
  • beli luk - 4 čena, istucan, po želji
  • peršun - 1 vezica, iseckan
  • so - morska
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite orade, sklanjajući im iznutrice. Dobro natrljajte solju i biberom spolja i iznutra i istucanim lukom po želji iznutra.

U svaku oradu stavite kriške limuna i iseckan peršun. Namažite ribe spolja uljem ili maslinovim uljem i stavite da se peku u zagrejanom gril tiganju ili na grilu.

S vremena na vreme ih prskajte sokom od limuna i okrenite 2-3 puta. Celo pečenje oduzima oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: