Način pripreme
1. Pomešajte u posudi brašno i šećer u prahu. Isecite u njih maslac na parčiće i utrljajt prstima dok se ne dobiju mrvice.
2. Razbijte jaje i s njim ujedinite u testu maslac mrvice. Zamesite dok ne postane glatko.
3. Razvijte na 10 kora prečnika oko 11-12 cm i svaku stavite u kalup za tartalete prečnika 9 cm, pritiskajući dobro testo po dnu i zidovima. Možete da ih napravite bez razvijanja stavljajući loptice testa u kalupe i razvijte prstima.
Izbušite viljuškom dno i ostavite deset kalupa u zamrzivaču 10-15 minuta.
4. Zagrejte rernu do 180 stepeni. Namažite hladno stvrdnuto testo u korama umućenim belancem i ispecite 15-16 minuta. Ostavite da se ohladi i premažite kremom.
5. Narendajte u šećer koru limuna, koristeći fino rende za citruse. Sipajte pavlaku i zagrejte tri minuta na 90 stepeni na slaboj vatri. Za to vreme hidrirajte želatin u hladnoj vodi 2 minuta.
6. Stavite u toplu, ali ne vruću pavlaku maskarpone i oceđen želatin. Promešajte u homogenu smesu i napunite kremom tartalete.
7. Kada se ohlade, stavite ih u frižider na 2 sata da se stegnu.
8. Neposredno pre nego što servirate ove jedinstveno ukusne prolećne tartalete garnirajte ih parčićima prolećnjeg voća po izboru.
Nek vam je slatko!