Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Prolećne tartalete

Prolećne tartalete

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Prolećne tartalete
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
21/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
10
"Prolećne tartalete koji krase trpezu na neobičan način"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • maslac - 100 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaje - 1 komad
  • balanca - 1 komad
  • Krem
  • maskarpone - 220 g
  • pavlaka - 280 g, tečna, slatka
  • šećer - 50 - 60 g, u prahu
  • kora limuna - od 1/2 limuna
  • želatin - 4 g (2 lista)
  • prolećno voće - kajsije, jagode ili dr.
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte u posudi brašno i šećer u prahu. Isecite u njih maslac na parčiće i utrljajt prstima dok se ne dobiju mrvice.

2. Razbijte jaje i s njim ujedinite u testu maslac mrvice. Zamesite dok ne postane glatko.

3. Razvijte na 10 kora prečnika oko 11-12 cm i svaku stavite u kalup za tartalete prečnika 9 cm, pritiskajući dobro testo po dnu i zidovima. Možete da ih napravite bez razvijanja stavljajući loptice testa u kalupe i razvijte prstima.

Izbušite viljuškom dno i ostavite deset kalupa u zamrzivaču 10-15 minuta.

4. Zagrejte rernu do 180 stepeni. Namažite hladno stvrdnuto testo u korama umućenim belancem i ispecite 15-16 minuta. Ostavite da se ohladi i premažite kremom.

5. Narendajte u šećer koru limuna, koristeći fino rende za citruse. Sipajte pavlaku i zagrejte tri minuta na 90 stepeni na slaboj vatri. Za to vreme hidrirajte želatin u hladnoj vodi 2 minuta.

6. Stavite u toplu, ali ne vruću pavlaku maskarpone i oceđen želatin. Promešajte u homogenu smesu i napunite kremom tartalete.

7. Kada se ohlade, stavite ih u frižider na 2 sata da se stegnu.

8. Neposredno pre nego što servirate ove jedinstveno ukusne prolećne tartalete garnirajte ih parčićima prolećnjeg voća po izboru.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: