Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Glazure»Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torte

Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torte

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torte
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Tajna svakog neodoljivog kolača je u čokoladnoj glazuru koja se priprema ovako"

Potrebni sastojci

  • šećer . 265 g
  • voda - 90 g
  • kakao - 40 g
  • slatka pavlaka - 56 g, tečna
  • želatin - 9 g
  • crna čokolada - 50 g (74 %)
* merne jedinice

Način pripreme

Želatn prelivamo sa 40 ml vode i ostavljamo da nabubri.

U metalnu posudu stavljamo šećer, vodu, pavlaku i kakao. Stavljamo na vatru da provri i šećer da se rastvori.

Skidamo sa vatri i dodajemo isečenu čokoladu. Smesu mešamo dok se čokolada ne rastopi.

Nakon toga dodajemo želatin.

Glazuru mutimo u blenderu. Procedimo kroz cediljku.

Čokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: