Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Brioš»Pita brioš sa kremom, čokoladom i suvim grožđem

Pita brioš sa kremom, čokoladom i suvim grožđem

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Pita brioš sa kremom, čokoladom i suvim grožđem
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Slatka, aromatična i laka pita brioš - postaće vam omiljena"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslac - 60 g
  • šećer - 60 g
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 250 g
  • so - 1/2 kašičice
  • kvasac - 20 g
  • za nadev
  • sveže mleko - 250 ml
  • žumanca - 2 komada
  • skrob - 20 g
  • šećer - 40 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • čokolada - 1 komad, mlečna
  • suvo grožđe - 100 g
  • mak - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, dodajte jaje, kvasac. toplo mleko sa šećerom, meki maslac i so. Tedto mesite oko pola sata i ostavite sat vremena da naraste, treba da naraste duplo.

Napravite krem, tako što ćete razmutiti žumance sa skrobom, sipajte nekoliko kašika mleka i promešajte. Drugi deo mleka stavite da proključa sa šećerom i vanilin šećerom.

Zatim u tankom mlazu isipajte u smesu sa jajima, dok neprestano mešate. Kuvajte 2-3 minuta, pa dobijeni krem pokrijte folijom, da ne uhvati koricu.

Poipajte sto brašnom i stavite testo, posipajte i razvijte koru. Pokrijte kremom, posipajte izlomljenom čokoladom, suvim grožđem i makom.

Uvijte u rolat i isecite na jednake komade, tako da strane budu 4-5 cm. Stavite pek papir u pleh, poređajte rolatiće, tako da ima mesta između njih.

Neka narastu oko pola sata. Stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni i pecite dok ne bude gotovo, oko 35-40 minuta. Dobijeni brioš pokrijte glazurom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: