Način pripreme
Prosejte brašno, dodajte jaje, kvasac. toplo mleko sa šećerom, meki maslac i so. Tedto mesite oko pola sata i ostavite sat vremena da naraste, treba da naraste duplo.
Napravite krem, tako što ćete razmutiti žumance sa skrobom, sipajte nekoliko kašika mleka i promešajte. Drugi deo mleka stavite da proključa sa šećerom i vanilin šećerom.
Zatim u tankom mlazu isipajte u smesu sa jajima, dok neprestano mešate. Kuvajte 2-3 minuta, pa dobijeni krem pokrijte folijom, da ne uhvati koricu.
Poipajte sto brašnom i stavite testo, posipajte i razvijte koru. Pokrijte kremom, posipajte izlomljenom čokoladom, suvim grožđem i makom.
Uvijte u rolat i isecite na jednake komade, tako da strane budu 4-5 cm. Stavite pek papir u pleh, poređajte rolatiće, tako da ima mesta između njih.
Neka narastu oko pola sata. Stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni i pecite dok ne bude gotovo, oko 35-40 minuta. Dobijeni brioš pokrijte glazurom od limuna.