Način pripreme
Pomešajte zajedno neophodne sastojke za kore: jaja, šećer, puter i med na pari dok se šećer ne rastopi. Nakon toga umutite smesu mikserom i čekajte da se ohladi ako je vrela. Dodajte sodu i brašno, koliko je potrebno da se dobije meko testo.
Pokrijte ga i stavite u frižider na otprilike 30 minuta.
Od testa napravite 7-8 loptica i svaku razvijte u tanku koru. Koristite tiganj ili veliki tanjir da bi se dobili jednaki krugovi kora. Svaku koru ispecite u prethodno zagrejanoj vreloj rerni u nabrašnjenom plehu.
Ako prethodno niste premerili kore možete to da uradite i nakon pečenja, takođe uz pomoć tiganja. Ostatke od dobijenih kora možete da sameljete i iskoristite za ukras.
Za krem razbijte jaja s šećerom i medom, postepeno dolivajte mleko i prilikom neprekidnog mešanja dodajte brašno. Stavite na ringlu i mešajte, dok ne provri i ne zgusne se. Skinite s ringle i mešajte dok se ne ohladi. Dodajte maslac i mešanje se nastavlja dok se i on ne otopi.
U odgovarajućoj posudi počnite da ređate kore, krem i odozgo prekrijte celu tortu s kremom. Pospite mlevenim ostacima od kore pomešanim sa mlevenim orasima. Stavite mednu tortu na hladno mesto tokom jedne noći pre nego što je servirate.