Vazdušasti mafini sa višnjama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
101
659
31/07/2020
"Ako imate višak višnji, iskoristite ih, spremajući ove neverovatne mafine "
Priprema20 min.
Kuvanje36 min.
Ukupno56 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se uključuje prethodno da se zagreva na 180 stepeni bez ventilatora.

Da bi bile tačne količine sastojka, koristite kuhinjsku vagu. U dubokoj plastičnoj posudi pomoću miksera se umute prvo dva jaja, dodaje se kiselo mleko, nakon toga šećer. kora limuna, vanile i na kraju ulje. Muti se na srednjoj brzini dok se ne dobije ujednačena smesa.

Postepeno se u smesu dodaju prethodno prosejano belo pšenično brašno, pomešano sa praškom za pecivo i ponovo se meša dobro u homogenu smesu za kolač. Mo želji možete da dodate kakao u prahu/brašno od rogača.

Spremite kalup za kolač/mafine i poređajte u njega papirne korpice. Ako nemate namažite kalup sa malo maslaca.

Smesa za kolač se sipa u njih, puni se pažljivo do polovine. Rasporedite je ravnomerno u 12 korpica.

Višnje se operu i osuše. Odstranite koštice svakoj voćki. Nakon toga pažljivo se stavljaju u smesu i promešaju se kašikom (po 4-5 komada višnji u jedan mafin).

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na srednjoj rešetki oko 30-35 minuta ili dok ne bude gotovo.

Možete da napravite probu čačkalicom: zabode se u jedan mafin i kad se izvadi treba da bude suva, da se smesa nije zalepila za nju.

Vazdušasti mafini sa višnjama su gotovi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar