Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prženo pile»Pohovani bataci sa susamom

Pohovani bataci sa susamom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14535764
Pohovani bataci sa susamom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pohovani bataci, za koje jedino treba da odaberete odgovarajući prilog"

Potrebni sastojci

  • parti bataci - 9 komada
  • jaja - 3 komada
  • za suvu smesu
  • brašno - 5 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica, suv
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • kurkuma - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • za pohovanje
  • susam
  • parmezan
  • za kuvanje bataka
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 1 komad
  • himalajska so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake očistite i operite. Stavite ih u odggovarajuću šerpu i dodajte dve litre hladne vode.

Dodajte celu glavicu luka, šargarepu i papriku, isečenu krupnije. Kuvajte 30 minuta, skidajte penu iz bujona. Bujon nakon kuvanja sačuvamo, procedimo i stavljamo u flaše. Koristimo za pravljenje rižota, supa i drugih jela.

Kuvane batake vadimo i oceidimo.

Počinjemo sa pripremom suve smese. U dubokoj posudi pomešamo sve suve sastojke i promešamo.

Nakon toga umutimo jaja sa malo soli, dodajemo i pivo.

Na papir za pečenje rasporedimo susam i parmezan.

Počinjemo pohovanje.

Hladno meso uvaljamo prvo u suvu smesu, nakon toga u jaje i posle u parmezan i susam. Ja sam ređala pola u susam, a ostalo u parmezan!

Pržimo pohovanu piletinu u dubokoj kaserolu u ugrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Servirajte pohovane batake sa limunom, svežom majčinom dušicom, sosom od belog luka i prilogom po izboru ili salatom.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: