Način pripreme
Operemo zelje i iskidamo krupnije, sklanjamo drške i žilice.
Isečemo i stavljamo u duboku posudu.
Umutimo jaja viljuškom i dodajemo u posudu sa zeljem.
Dodajemo mrvljeni sir.
Posolimo, sipamo kiselo mleko i prašak za pecivo.
Isečemo sušeni paradjaz i dodajemo u smesu sa sirom, jaje i zelje. Promešamo dok se sastojci ne pomešaju.
Namažemo sa malo masnoće dno pleha u kojem ćemo peći pitu sa zeljem.
Poređamo dve kore na dno pleha. Stavljamo deo nadeva, prelivamo sa oko 2 supene kašike ulja. Ređamo kore, nadev i ulje dok ne potrošimo sastojke.
Poslednju koru posipamo sa malo smese.
Pečemo zeljanicu sa sušenim paradajzom na 200 stepeni oko 25 minuta.
Obavezno probajte ovu zeljanicu - veoma je ukusna! Neka vam je slatko!