Način pripreme
Prvi korak je da napravite osnovu za čizkejk. Stavite sve sastojke za osnovu od badema u jednu veliku plastičnu posudu i dobro promešajte.
Nakon toga uzmite i stavite osnovu u tepsiju za pitu. Rasporedite je ravnomerno kašikom ili rukama.
Ubacite tepsiju u rernu i pecite na 180 stepeni 10 minuta.
Drugi korak je napravite nadev od voća. Stavite sve sastojke u posudu (osim voća), dobro promešajte dok se ne pomešaju i dok se ne dobije homogena smesa. Mikserom ili blenderom će vam biti lakše, ali može i rukom.
Sipajte nadev za čizkejk na gotovu ispečenu i blago ohlađenu osnovu. Nakon toga dodajte voće i lagano ga promešajte zajedno sa punjenjem. Pecite na 180 stepeni bez ventilatora 20-25 minuta. Možete da pritisnete viljuškom u sredini kako biste proverili da li je gotov.
Vreme je za pripremu slatka od borovnica. Borovnicu i steviju stavite u aluminijumsku šerpu. Kuvajte 5 minuta na slaboj vatri. Izgnječite viljuškom.
Sklonite sa strane i sačekajte da se u potpunosti ohladi. Nakon toga sipajte na gotov čizkejk.
Poređajte još malina i brusnica. Ostavite u frižideru makar na 2 sata i poslužite.
Režimski keto čizkejk je gotov.