Keto čizkejk

Reneta PetrovaReneta Petrova
Šegrt
17793
Keto čizkejk
Fotografije: Reneta Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Već mirno možemo da pređemo na keto dijetu, zato što znamo da je ovaj sjajni čizkejk dozvoljen"

Potrebni sastojci

  • orasi - 200 g
  • maslac - 5 supenih kašika, istopljeno kokosovo ulje /može i kakao maslac/
  • urme - 10 komada, bez koštica
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 400 g
  • krem sir - 375 g ili 3 pakovanja
  • vanila - 2 g i 1 kašičica
  • eritritol - otprilike 30 - 40 g, po ukusu
  • želatin - 1 pakovanje
  • Za slatko
  • jagode - 200 g (maline, borovnice)
  • eritritol - po ukusu
  • želatin - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

U blender se stavljaju orasi, urme i maslac i melje se dok ne postanu kao sitne mrvice.

Pritiskamo ih ka dnu kalupa za torte, obloženog listom papira za pečenje.

Prečnik mog je 25 cm, ali može i manji. Stavljamo u frižider da se malo stegne i za to vreme pravimo krem.

Kisela pavlaka i krem sir treba da budu na sobnoj temperaturi. Mešamo ih pomoću miksera i dodajemo zaslađivač i vanilu.

Na kraju stavljamo želatin prethodno rastvoren u vodi, njega zagrejemo neposredno pre toga. Krem sipamo na koru od oraha i ponovo stavljamo u frižider.

Očistimo voće i pasiramo. Zagrevamo ga na slaboj vatri i dodajemo zaslađivač i rastvoreni želatin. Ostavljamo da se malo ohladi i krem zalivamo dobijenom smesom.

Čizkejk ostavljamo u frižideru na otprilike 3-4 sata, ali sigurnije je celo veče.

Keto čizkejk je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: