Način pripreme
U blender se stavljaju orasi, urme i maslac i melje se dok ne postanu kao sitne mrvice.
Pritiskamo ih ka dnu kalupa za torte, obloženog listom papira za pečenje.
Prečnik mog je 25 cm, ali može i manji. Stavljamo u frižider da se malo stegne i za to vreme pravimo krem.
Kisela pavlaka i krem sir treba da budu na sobnoj temperaturi. Mešamo ih pomoću miksera i dodajemo zaslađivač i vanilu.
Na kraju stavljamo želatin prethodno rastvoren u vodi, njega zagrejemo neposredno pre toga. Krem sipamo na koru od oraha i ponovo stavljamo u frižider.
Očistimo voće i pasiramo. Zagrevamo ga na slaboj vatri i dodajemo zaslađivač i rastvoreni želatin. Ostavljamo da se malo ohladi i krem zalivamo dobijenom smesom.
Čizkejk ostavljamo u frižideru na otprilike 3-4 sata, ali sigurnije je celo veče.
Keto čizkejk je gotov.