Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Zapržen pasulj po starom receptu

Zapržen pasulj po starom receptu

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Zapržen pasulj po starom receptu
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Uživajte u autentičnom receptu za zaprženi pasulj, koji smo izvukli iz starih sveski"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja, zreo
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • so - po ukusu
  • nana - 1 prstohvat, suva
  • čubar - 1 prstohvat, suv
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat (po želji)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 30 g
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i natopite pasulj u toploj vodi tokom jedne noći da odstoji.

Ujutru bacite vodu i sipajte hladnu vodu, stavite da provri na slaboj vatri, nakon toga pojačajte vatru na umerenu. Skuvani pasulj procedite i ostavite sa strane.

Izdinstajte sitno isečen luk u zagrejanom ulju na slaboj vatri. Dodajte pasulj i mešajte pažljivo, posolite po ukusu i pospite čubrom, nanom i ljutom paprikom po želji. Promešajte pažljivo i dinstajte pod poklopcem oko 5 minuta.

Odvojeno isotpite i zagrejte maslac, sklonite sa ringle i dodajte alevu papirku, promešajte dobro i prelijte pasulj. Servirajte posut svežim peršunom, bude veoma ukusan!

Zaprženi pasulj po starom receptu je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: