Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mekike iz Tetova

Mekike iz Tetova

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Mekike iz Tetova
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Nema veze da li jedete mekike iz Tetova sa slatkim ili slanim dodacima - važno je da ih probate"

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml, topla
  • jaja - 1 komad
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - prosejano
* merne jedinice

Način pripreme

Mekike iz Tetova su idealne sa šećerom u prahu. Modu da se posluže i uz krupno mlevenu ljutenicu, ajvar ili pak uz džem po izboru.

U posudu sipajte vodu, zajedno sa šećerom, kvascem i jednom kašikom brašna. Pokrijte posudu i ostavite je na toplom mestu da se kvasac aktivira.

Dodajte prethodno umućeno jaje, ulje i so, pa promešajte. Postepeno dodajte prosejano brašno dok ne dobijete loptu lepljivog testa. Pokrijte testo za mekike i ostavite ga da narasta oko sat vremena.

Sipajte više ulja u tiganj i dobri ga ugrejte. Dobro nauljenim rukama kidajte komade testa i rastežite ga maksimalno, ubacite ga u ulje i pržite do zlatne boje.

Mekike treba da budu dobro pržene sa hrskavom koricom spolja i mekanim središnjim delom mekike.

Probajte kakve mekike prave u Tetovu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: