bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći komadići i povrće u tiganju

Pileći komadići i povrće u tiganju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Pileći komadići i povrće u tiganju
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
15/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Svaki minut čekanja za spremanje pilećih komadića sa povrćem vredi"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada, od bataka
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 4 čena
  • tikvica - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • zelena paprika - 1 komad
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • šargarepa - 2 komada
  • so - po ukusu
  • belo vino - 100 ml
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • lovorov list - 3 komada
  • kumin
  • sok od limuna - 1/2 limuna
  • med - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se seče na zalogaje, paprike - na trake, šargarepe narendani, paradajz i tikvica se seku na kocke.

U dubokom tiganju od 3, 8 litara se zagreva ulje, zaprži se pileće meso, dok ne pobeli i voda ne uvri. Dodaju se na sitno isečen luk i beli luk sa prstohvatom soli, kuva se dok ne omekša.

Dodajemo paprike, šargarepu i kuvamo pod poklopcem dok ne omekšaju. Tikvici treba malo vremena zato dodajemo i nju na kratko, a nakon tri minuta sipamo kocke paradajza, alevu papriku, biber, čubar, lovorov list i kumin.

Sipa se belo vino u kuva na umerenoj vatri pod poklopcem dok ne bude gotovo povrće i meso.

Pred kraj dodajemo isceđen sok od limuna pomešan sa kašičicom meda, promešamo i nakon 2-3 minuta seosko jelo je gotovo.

Serviramo pileću gozbu sa isečenim peršunom i čašom belog vina.

Veoma ukusno, čudesno letnje jelo - pileći komadići i povrće u tiganju!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: