Hrskavi patlidžan sa kačkavaljem u rerni

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
43
286
17/08/2020
"Hrskavi patlidžan pije mnogo piva, da ne kažete posle da vas nismo upozorili "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada (šareni)
  • kačkavalj - 100 g
  • prezle - 3 kašike
  • brašno - 3 kašike
  • univerzalni začin od povrća - 2 kašike
  • biber - po želji
  • ulje - 1 šoljica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite patlidžan na srednje debele kriškei stavite ih u posudu sa slanom vodom. Nakon oko 20-30 minuta izbacite vodu i operite ih hladnom vodom.

U posudi promešajte brašno, prezle i univerzalni začin od povrća. Svaku krišku patlidžana uvaljajte i poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i premazan uljem.

Odozgo prelijte preostalim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pre nego što patlidžan izvadite iz rerne, pospite ga narendanim kačkavaljjem i zapecite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar