Klasične mekike iz davnina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
347
872
18/08/2020
"Podsetite se ukusa detinjstva uz mekike iz davnina"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano740
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml, topla
  • svež kvasac - 10 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • brašno - 500 - 550 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara zajedno sa šećerom u toploj vodi.

Brašno se proseje i pravi se udubljenje. U njega se stavlja kvasac, so, ulje i sirće. Zamesi se meko testo koje se ostavlja na toplom da naraste.

Ako odlučite da zamesite testo uveče i ujutru da pržite mekike, stavite ga u frižider, pokriveno streč folijom. Ujutru ga izvadite 15-20 minuta pre nego što pržite mekike.

Nakon što je testo naraslo, od njega se kidaju male lopte testa, koje se rastegnu prstima, pri čemu se istanje u sredini.

Mekike se prže u dubokom ulju na jakoj vatri.

Izvade se iz masnoće na kuhinjski ubrus.

Nek vam je ukusno! Klasične mekike iz davnina su gotove.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar